DruštvoVesti

Dodeljene nagrade na najlepšu pesmu o Sandžaku

Povodom obeležavanja 80 godina ZAVNOSA i Dana Sandžaka u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” održano je poetsko veče. Ovom prilikom  dodeljene su  nagrade za najlepše napisanu pesmu o Sandžaku. Ove godine odlučeno je da dva autora dele treće, dva drugo mesto, a da prvo pripadne autoru koji je kroz pisane stihove najlepše opisao Sandžak.

“Na konkurs za najlepše napisanu pesmu o Sandžaku učešće je uzeo veliki broj učenika osnovnih škola iz Novog Pazara. Najbolje pesme su nagrađene na Poetskoj večeri na kojoj su stihove o Sandžaku, koje su napisali mnogi autori poreklom iz ovog kraja kazivali  naši student”, kazao je director Narodne biblioteke “Dositej Obradović” Elijas Rebronja.

 

”Žiri je zaista imao težak posao, jer deca koja su napisala pesme o Sandžaku su to odradila punim srcem, sa osećanjima i ljubavlju prema rodnoj grudi. Svi su bili pohvaljeni i dodeljene su im zahvalnice za učešće, a najboljI su nagrađeni”, kazala je članica žirija Ulfeta Demčović.

Treće mesto za “Pesmu Sandžaka” delili su Ramiz Bajrović, učenik šestog razreda OŠ “Đura Jakšić” i Saima Kurpejović, učenica petog razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.Drugo mesto pripalo je Semini Duljević, učenici osmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” i Džani Selimović, učenici petog razreda OŠ “Desanka Maksimović. Prvu nagradu, zasluženo, uzela je učenica šestog razreda OŠ “Desanka Maksimović”, Dalila Kolašinac.

“Oduvek sam pisala lepe pesme i zato sam se odlučila da učestvujem na ovom konkursu. Nisam se nadala da ću uzeti prvu nagradu, ali eto posrećilo mi se i mnogo sam srećna”, rekla je Dalila Kolašinac.

Biljana Veljović

 

Podeli