DruštvoVesti

Radi li pisarnica u Sjenici ili Mujagić “ne da” fotelju?!

Već nedelju dana odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Sjenici pokušavaju da  predaju i zavedu zahtev o hitnom sazivanju lokalne skupštine. Nezadovoljni radom predsednika opštine Muniba Mujagić  na skupštini žele da zatraže njegovu smenu.

U opštinskoj pisarnici  sve vreme odbijaju da prime i zavedu ovaj zahtev, s obrazloženjem da je u toku rekonstrukcija i unapređenje pisarnice. Međutim, nezadovoljni odbornici sada imaju dokaze da se zavode dokumenta i zahtevi, sem onih koji nisu po volji dela vlasti koju čini Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Na sajtu Republičke izborne komisije  objavljeno je Rešenje o imenovanju izborne komisije u Opštini Sjenica, koji je uredno zaveden 14. novembra pod brojem 013-8/2023.

 

„Neposredni rukovodilac Pisarnice Marija Petaković je zavela ovaj dokument, verovatno instruisana načelnikom Opštinske uprave (SPP)  i stavom predsednika opštine Muniba Mujagića (SPP)“, kazao je predsednik Skupštine opštine Sjenica Nermin Kamberović (SDP) i najavio krivičnu prijavu i protiv nje za zloupotrebu službenog položaja.  On je ranije krivične prijave podneo i protiv drugih nadležnih.

Kamberović  kao i odbornici koji su se danas okupili na press konferenciji su sigurni da nije reč o rekonstrukciji pisarnice, veći o klasičnoj sabotaži predsednika Muniba Mujagića koji ne želi da napusti funkciju koju je do sada obavljao.

„Ovo više ne liči ni na šta. Sedam dana uzurpirati opštinu zbog fotelja je van svake pameti“, kaže šef odbornike grupe SDA Sandžaka u sjeničkom parlamentu Kaso Avdović.

Odbornici kažu da najviše ispaštaju građani, zbog samovolje pojedinaca.

Kamberović je rekao da od danas Mujagić nema podršku odborničke grupe koju on predvodi, a već neko vreme ni većinu za obavljanje najvažnije funkcije u opštini.

Da se održi sednica lokalne skupštine u Sjenici odbornici SDP i SDA traže od petka 10. novembra.   Na sve načine pokušali su da zakonskim putem dostave i zavedu zahtev za njeno održavanje.

 

Podeli