Sport

Bokserska liga Srbije: Pazarci spremni za Naisus

Boksere Novog Pazara očekuje početak takmičenja u Bokserskoj ligi Srbije. Prvi rival u Dvorani Sportske akademije Douš, u subotu od 18 časova, biće niški Naisus.

Iza Pazaraca su dve sezone ispunjene trofejima u Razvojnoj ligi Srbije i Regionalnoj ligi, a ova donosi izazov u vidu Bokserske lige Srbije sastavljene od osam klubova.

Osim Novog Pazara i Naisusa, u prvom kolu sastaju se još Loznica i Radnički Beograd, niški Vitez i Rokica iz Loznice, te Sombor i Slavija iz Banjaluke.

Timovi će imati po sedam boraca – od pero do teške kategorije.

“Posle mnogo godina vraća se stari format lige, koji je posebno interesantan za gledaoce. Imamo velike ambicije, kao i uvek. Za početak, želimo u plej-of. Očekujem kvalitetan meč protiv Naisusa. Pozivam ljubitelje boksa da dođu u velikom broju i podrže nas”, rekao je sportski direktor Bokserskog kluba Novi Pazar Selver Lekpek.

Treneri novopazarskog tima biće Esad Beširović i Sedad Bukvić, dok će ekipu u ringu predvoditi prvaci Srbije Džejlan Toskić i Ahmed Mavrić, koji će nastupiti u kategoriji do 67, odnosno do 80 kilograma.

“Od početka naredne godine, pravo nastupa stiču momci poput Admira Kamešničanina i Hamze Rašljanina. Uz Toskića i Mavrića, imamo i Imrana Mašovića u kategoriji do 75 kilograma. Vratio se boksu”, naveo je Lekpek.

Posle dvokružnog ligaškog takmičenja, četiri najbolja kluba u plej-ofu boriće se za šampionski trofej u Bokserskoj ligi Srbije.

M. Minić

 

Podeli