DruštvoPoslednjeVesti

Asfaltirana Vojkovačka, ambiciozno do kraja sezone

Asfaltiran je danas još jedan krak Vojkovačke ulice u naselju Šutenovac. Četiri ulice su spremne za asfalt, a u više njih se izvode pripremni radovi. Koordinator za realizaciju infrastrukturnih projekata Nihat Hasanović najavljuje da bi uskoro trebalo da počnu radovi  i na kapitalnom projektu ukorićavanja reka, počevši od Trnavice.

Meštani Vojkovičke spremnije dočekuju zimu. Neće više morati da posipaju šljunak, jer je asfalt postavljen i ispred njihovih kuća. Zahvalni su, kažu, i zadovoljni što od danas imaju mnogo bolje uslove za život.

Koordinator za realizaciju infrastrukturnih projekata Nihad Hasanović najavljuje intenzivne radove i ambiciozne planove i u nastavku sezone, koja je i dalje naklonjena građevinarima. Osim Vojkovačke, još četiri ulice su pripremljene za asfalt, a u nekoliko njih se izvode pripremni radovi.

”Vojkovačka je dvadesetosma ulica koja je ove godine asfaltirana. Ukoliko vremenski uslovi dozvole već sutra bi moglo početi asfaltiranje u ulicama: Cetinksoj, Brodarevskoj, Vase Pelagića i Deževskoj. Pripreme za asfalt su u toku u ulicama Kej skopskih žrtava i Radničkoj, kao i na lokalnom putu u Rajčinoviću. Očekuje se da ovih dana počnu pripremni radovi u kracima ulica: Varevske, Dese Milanović (iznad Gazilara), Emina Hadžovića, u naselju Potok i na lokalnom putu u Varevu”, izjavio je Hasanović.

Hasanović podseća da su na gradilištima angaživani i radnici javnih preduzeća Vodovod i kanalizacija i Preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta. Uređuju se gradski trgovi, Plaža u Ribariću… U toku su radovi na Atletskom stadionu, Opštoj bolnici u školskim objetima, a očekuje se i skori početak radova na korićenju reka.

Uskoro ukorićavanje Trnavice, Jošanice i Raške

”Kapitalni pojekat je korićenje reka. Nadam se da će u narednih nekoliko dana ekipa i firma koja je dobila posao preko Svetske banke ući u poslove sređivanja i korićenja reke Trnavice, a nakon toga i Jošanice i Raške”, najavio je Hasanović.

Planirano je da radovi na realizaciji kapitalnog projekta ukorićavanja rečnih korita budu završeni u roku od 20 meseci.

 

Podeli