DruštvoVesti

Učenici obeležili “Dan borbe protiv dijabetesa”

Učenički parlament Srednje medicinske škole “Dva heroja” iz Novog Pazara u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, danas su obeležili Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti. Na šetalištu kod Sebilja bio je postavljen štand na kome su građani mogli da besplatno provere nivo šećera u krvi i provere krvni pritisak. Ovakvom i sličnim akcijama želeli su da skrenu pažnju na ovu opasnu i podmuklu bolest i podignu svest građana o značaju preventivnih pregleda.

“Današnjom akcijom merenja šećera u krvi, krvnog pritiska i deljenjem promotivnog materijala, želeli smo građanima da skrenemo pažnju na ovu opaku bolest. Želeli smo takođe da građane kroz razgovor upoznamo sa važnošću preventivnih pregleda”, kazao je profesor Srednje medicinske škole “Dva heroja” u Novom Pazaru, doktor Aladin Kučević.

Ono što je danas oduševilo učenike Srednje medicinske škole “Dva heroja” jeste velika posećenost štanda i zainteresovanost građana da merenjem šećera u krvi i krvnog pritiska daju doprinos ovakvim i sličnim akcijama koje su od velikog značaja.

Biljana Veljović

Podeli