DruštvoVesti

Prijem u čast najuspešnijih učenika

U čast učenika novopazarskih škola koji su u saradnji sa predmetnim nastavnicima osvojili neko od tri prva mesta na republičkim takmičenjima, upriličen je tradicionalni svečani prijem. Tom prilikom uručene su zahvalnice i simbolične nagrade onima koji postignutim rezultatima na najbolji način predstavljaju svoju školu i svoj grad.

Prijem u čast najuspešnijih učenika, njihovih mentora i roditelja samo je jedan od načina na koji Grad Novi Pazar pokazuje značaj afirmacije pravih vrednosti. Đak koji svojim učenjem, trudom i zalaganjem osvoji neko od prva tri mesta na republičkom takmičenju, zaslužuje i trebalo bi da bude uzor ostalima. A uzornim đacima svakako imponuje što lokalna samouprava prepoznaje, ceni i nagrađuje njihov trud.

86 učenika i njihovih mentora dobilo je zahvalnice i simbolične novčane nagrade u iznosu od po 25 hiljada dinara za prvo, 20 hiljada za drugo i po 15 hiljada dinara za treće mesto na nekom od republičkih takmičenja. Priznanja i nagrade uručio im je prvi čoveg grada, koji je još jedanput naglasio da su znanje i mladi najbolja investicija u budućnost.

”Na ovaj način želimo da zahvalimo najboljim učenicima koji su uložili mnogo truda i rada da bi postigli najbolje rezultate. Želimo da čestitamo njima, ali i njihovim mentorima i roditeljima. Ovi učenici su primer i uzor budućim generacijama, jer oni su bogatstvo Novog Pazara”, izjavio je predsednik privremenog organa Grada Novog Pazara Nihat Biševac.

Prijem za najuspešnije učenike na republičkim takmičenjima, stipendije talentovanim đacima te promocija za đake generacije svih novopazarskih škola samo su neki od primera koji potvrđuju da je obrazovanje na listi prioriteta u gradu mladih.

Podeli