DruštvoKultura

Festival stvaralaštva mladih: Određeni termini nastupa

Povodom predstojećeg Festivala stvaralaštva mladih u Galeriji multimedijalnog centra organizovan je satanak sa predstavnicima Srednjih škola.  Odazvale su se sve Srednje škole i određeni su termini kada će koja škola nastupati .

Kulturni centar kao organizator festivala stvaralaštva mladih okupio je predstavnike svih Srednjih škola kako bi se dogovorili o detaljima novog izdanja Fetsivala stvaralaštva mladih. Održan je žreb kojim su određeni termini Srednjih škola.

„Naredne godine bi smo trebali ranije početi sa realizacijom festivala, negde početkom marta i ovaj sastanak je baš zbog toga i održan. Odazvale su se sve Srednje škole a pridružila se i Sinan begova medresa“kazala je urednica za tradiciju i dečiji program Hasna Zilkić.

Festival stvaralaštva mladih ove godine okopio je preko 3000 učesnika.  Pobednik je bila Medicinska škola”dva heroja”. Na današnjem sastanku dodeljena je nagrada za ovu školu.

„Ova nagrada za učenike Medicinske škole “Dva heroja” znači priznanje za njihov trud pored školskih redovnih obaveza koje su imali. Kulturni centar na ovaj način pomaže svoj deci koja imaju talenta da to i pokažu“ kazala je za RTV Novi Pazar direktorka Medicinke škole „Dva heroja“ Šerifa preljević

Festival stvaralaštva mladih iduće godine počeće 1. marta i trajaće do 10 kada će biti prekinut zbog ramazana a nastaviće se 10 aprila i trajaće do kraja ovog meseca‚ kazala je urednica za tradiciju i dečiji program Hasna Zilkić.

A.A.

 

Podeli