DruštvoVesti

Amabsador Palestine u Srbiji u poseti Novom Pazaru

Ambasador Palestine u Srbiji Muhamed Al Namur izrazio je tokom sastanka sa Nihatom Biševcem zahvalnost lokalnoj zajednici i svim građanima Novog Pazara na podršci palestinskom narodu. Grad Novi Pazar je odlukom Gradskog veća, a u znak finansijske podrške, iz lokalnog budžeta opredelio 2,5 miliona dinara. U koordinaciji sa Ambasadom Palestine nedavno je otvorene i poseban račun na koji sva pravna lica i građani, u skladu sa mnogućnostima, mogu da uplate novčana sredstva.

U neformalnom razgovoru za Anadolu, ambasador Al Namur rekao je da njegova poseta Novom Pazaru nije službena već prijateljska. Izrazio je zahvalnost zbog solidarnosti i načina na koji Novopazarci gledaju i doživljavaju sve što se dešava u Pojasu Gaze. Istakao je da ga raduje često organizovanje skupova podrške, na kojima se traže mir, stabilnost i hitno pronalaženje rešenja za krizu u Palestini.

“Došao sam da posetim prijatelje. Ono što rade građani Novog Pazara i nadležne ustanove u ovom gradu su bratski gestovi podrške i solidarnosti. Jako sam zahvalan za slike koje dobijam iz ovog grada. Ovde je narod jedinstven u osudi okupacije Palestine i podršci narodu koji doživljavaju bratskim. U ovom gradu na svakom ćošku možete videti zastavu ili neki od simbola Palestine sa porukom podrške. Zahvalan sam zvaničnicima ovog grada na brzoj reakciji i pokretanju humanitarne akcije za narod Palestine“, kazao je Al Namur.

Grad Novi Pazar nedavno je u koordinaciji sa ambasadom Palestine u Srbiji pokrenuo hitnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć palestinskom narodu, za šta su otvoreni i posebni bankovni računi za uplate iz Srbije i inostranstva. Odlukom Gradskog veća Novog Pazara iz budžeta Grada za pomoć Palestini uplaćena je suma od dva i po miliona dinara (21.000 evra).

Gradonačelnik Biševac rekao je da će osim te pomoći svi zaposleni u javnoj upravi, preduzećima i ustanovama čiji je Grad Novi Pazar osnivač odricanjem od dela plate podržati ovu akciju.

Građani iz Srbije donacije mogu uplaćivati na tekući račun: 840-6516741-61 sa naznakom “Pomoć za narod Palestine“.

Izvor: Grad Novi Pazar Anadolu Agency(AA)

 

Podeli