RegionVesti

Sve izvesnija obnova Hajdar-pašine džamije u Bijelom Polju

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora Opštine Bijelo Polje, izdao je urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju Hajdar-pašine džamije u Radulićima”, saopšteno je iz Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje.

Iz Medžlisa navode da su nakon više od decenije truda Islamske zajednice u Crnoj Gori, Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje, stečeni uslovi da se jedan ovakav vakuf od posebnog kulturno-istorijskog značaja vrati u prvobitni oblik. Važnost ovog poduhvata je naširoko prepoznata, pa je i naša dijaspora pokazala ogromno interesovanje za ovaj vakuf”, navode iz Medžlisa u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Medžlisa IZ Bijelo Polje.

Navode i to da je Opština Bijelo Polje prepoznala važnost jednog ovakvog kulturnog blaga, te je ovoga puta izdala pomenute uslove.

“Dovoljno je reći da je ovo uspjeh prijašnjih kao i sadašnjih članova i aktivista Islamske zajednice, te nas to obavezuje da kažemo da se radi o uspjehu Islamske zajednice u Crnoj Gori, dakle svih nas, bez izdvajanja ičijeg imena. Ne umanjujući doprinos bilo koga u ovome, smatramo da se ovo pitanje ne treba politizovati niti se koristiti u svrhu političke promocije”, naveli su iz Medžlisa u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Medžlisa IZ Bijelo Polje.

Опис фотографије није доступан.
Podeli