KulturaVesti

Okružna smotra folklora u Novom Pazaru

U organizaciji Saveza folklornih ansambala Srbije u Novom Pazaru održana je Okružna smotra folklora. Domaćin manifestacije je Kulturno umetničko društvo ”Golija”. Oni će 2. i 3. decembra nastupati na Republičkoj smotri u Požarevcu.

Domaćini su se i ove godine potrudili da sve protekne u najboljem redu. Predstavili su se igrama Takova i Rudnika i koreografijama Bosilegradskog krajišta. Usledile su pozitivne kritike žirija, a nastupom svog ansambla zadovoljan je i predsednik KUD-a ”Golija”.

”Ono što smo zamislili to je tako bilo i na sceni. Moram da odam priznanje KUD-u ”Raška”. Posebno priznanje našem ansamblu koji se predstavio programom u skladu sa predviđenim propozicijama. Spremili smo program do 25 minuta sa dve koreografije i numerom koja je između koreografija”, izjavio je predsednik KUD-a ”Golija”Goran Asović.

Predsednik Saveza folklornih ansambala Srbije Igor Gudić kompletan progam je ocenio odličnim, kao i nastupe svih ansambala, koji su se, prema njegovim rečima lepo spremili. Takođe, svi su predstavili novitete, koji su karakteristika svakog takmičenja.

 

Podeli