DruštvoVesti

Trodnevna žalost u Srbiji

Zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, od danas trodnevna žalost u Srbiji. Zastave spuštene na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte minutom ćutanja. Dan žalosti i u Bosni i Hercegovini.

Povodom smrtonosne pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) saopštilo je da pružaoci medijskih usluga treba da emituju informaciju o proglašenju trodnevnog Dana žalosti i da u tim danima detaljno usklade programsku šemu.

U saopštenju REM je naveo da za vreme trajanja Dana žalosti, umesto humorističkih, zabavnih, rijalitija prisilnog okruženja, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom, mediji emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i usklade detaljno programsku šemu.

U skladu sa odredbama koje se odnose na način obeležavanja Dana žalosti, REM preporučuje emitovanje umetničke i instrumentalne muzike molskog tonaliteta.

Građani širom Srbije i regiona odaju počast stradalima u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Osmoro učenika i radnika obezbeđenja ubio je učenik te škole. Ranio je sedmoro – šest učenika i nastavnicu.

Od troje povređenih učenika zbrinutih u Dečjoj klinici u Tiršovoj, dva dečaka sa prostrelnim ranama nogu su dobro i uskoro će kući, dok je devojčica sa povredama glave i dalje životno ugrožena. Mnogo je bolje stanje dvoje učenika i nastavnice, koji su posle ranjavanja zbrinuti u Kliničkom centru Srbije.

Podeli