DruštvoVesti

Halva pobedila na takmičenju “Tradicionalno jelo na savremen način”

Manifestacija “Tradicionalno jelo na savremen način” održana je u Novom Pazaru. Učesnici su se takmičili u kategorijama za, najboljeg ugostitelja, školu i domaćicu. Pobednici su: restoran Pazarska priča, ovdašnja ugostiteljsko turistička škola i domaćica Hajrija Nikšić, koja je tradiconalnoj halvi dodala nešto novo.

Svi učenisici manifetscaije “Tradicionalno jelo na saveremen način” su se potrudili da starinska jela iz svojih krajeva predstave na saveremen način. Ministar turizma i omladine Husein Memić posetio je ovu manifestaciju. On je tom prilikom rekao da gastronomska ponuda ima ogroman značaj za razvoj i unapređenje turizma.

“Zadovoljstvo mi je bilo da pružim podršku jednom odličnom projektu čiji je cilj upravo predstavljanje tradicionalne kuhinje na inovativan i savremen način”, rekao je ministar Memić.

Cilj je promocija tradicionalne kuhinje koja se može servirati na moderan način.

Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje, s obzirom da je bilo teško odlučiti koje jelo je najbolje. Manifetsacija je okupila veliki broj ugostiteljskih škola, ugostitelja i novopazarskih domaćica, koje su spremile stara jela poput jahnije, tarhane, iširluka, birijana ali na moderniji način.


Direktor TO Dejan Belojica kaže da je ova manifestacija edukativnog i takmičarskog karaktera i da se održava treći put za redom u organizaciji Turističke organizacije Novi Pazar.

“Danas je održano takmičenje koje je okupilo veliki broj ugostiteljskih škola, ugostitelja, hotelijera i novopazarskih domaćica. Oni su predstavili svoje tradicionalne specijalitete u savremenom ruhu”,  rekao je Belojica

Turistička organizacija Novog Pazara već treću godinu za redom organizuje manifestaciju pod nazivom „Tradicionalna jela na savremen način“. Trajala je tri dan, prvpg dana održana je edukacija, drugog dana obuka, a danas I takmičenje.

Manifestacija “Tradicionalno jelo na savremen način” podržana je I od Ministarstva turizma i omladine.

 

 

 

Podeli