Društvo

Počela manifestacija “Tradicionalna jela na savremen način”

Turistička organizacija Novog Pazara već treću godinu za redom organizuje manifestaciju pod nazivom „Tradicionalna jela na savremen način“. Trajaće tri dana od koga su prva dva edukacija a treći dan je takmičarski. Cilj je promocija tradicionalne kuhinje koja se može servirati na moderan način.

Tokom naredna tri dana održaće se manifestacija „Tradicionalna jela na savremen način“ gde će kuvari iz Novog Pazar ali i regiona moći da predstave svoja jela, tradicionalna jela ali servirana i predstavljena na moderan  i savremen način kazao je turistički vodić Irfan Nurković.

„Manifestacija je zamišljena sa tri segmenta; prvi segment je predavanje, drugi obuka a treći dan je takmičarski koji će se takođe sastojati iz tri kategorije. Domaća radinost, predstavnice udruženja iz Novog Pazara, onda ugostiteljske škole iz Novog Pazara, Prijepolja, Vrnjačke Banje i Raške gde će se učenici tih škola takmičiti i treća kategorija su hotelijeri i ugostitelji Novog Pazara koji će moći da predstave svoja jela“ kazao jeza RTV Novi Pazar turistički vodič u Turističkoj organizaciji  Novog Pazara Irfan Nurković.

Nurković je istakao da je ovo prilika da se promovišu naša tradicionalna jela ali i dobra reklama za sve ugostitelje i hotelijere. Kako je istakao Nurković pobednici iz svih kategorija pored pehara i medalja biće bogato nagrađeni.

A.A.

 

Podeli