DruštvoVesti

Semafori rade, radi se i na trajnom rešavanju problema

Semafori  kod Ukrasa, odnosno na Karahodžić ćupriji  su proradili. Radi se na dugoročnom rešavanju problema.  U Novi Pazar stigle su specijalizovane ekipe firme iz Subotice. Ta firma bavi se ovim poslovima i radiće na utvrđivanju tačnog mesta i uzroka kvara. Najverovatnije se radi o oštećenju podzemnih kablova.

Posao na otklanjanju kvara nije bio ni malo lak, kaže za RTV Novi Pazar direktor JP Za uređivanje gradskog građevinskog zamljišta Novi Pazar Mujo Šaćirović. Dodatni problem stvaraju dotrajale instalacije, stare i više od 40 godina. Tu su i podzemne vode i visokonaponski kablovi koji ovde prolaze.

Na ovom potesu nije moguće isključiti struju s obzirom da se tu ukrštaju tri dalekovodaa. Jedan od njih snabdeva novopazarsku bolnicu.

Raskrsnica u ovom delu grada izuzetno je frekventa. No, Šaćirović podseća da u situaciji kada ne rade semafori, na koje se vozači u najvećoj meri oslanjaju,  postoje znakovi.

Do zastoja u radu semafora došlo je najverovatnije zbog oštećenja podzemnih kablova, zbog čega će se eventualno raditi i iskopavanja, kako bi se izvršila njihova zamena. Specijalizovane ekipe iz Subotice će, prema rečima direktora JP Za uređivanje gradskog građevinskog zamljišta Novi Pazar , Muja Šaćirovića narednih dana će raditi na utvrđivanju mesta na kom se tačno nalazi kvar kako bi problem bio trajno rešen.

 

 

Senada Kalić

Podeli