PolitikaVesti

BOSS Brodarevo: Zukorlić širi mržnju i netrpeljivost

Odbor BOSS Brodarevo najoštrije osuđuje istup predsjednika SPP-a Usame Zukorlića, koji je, kako navode, na skupu održanom u Brodarevu, pred desetak svojih pristalica, opet širio mržnju i netrpeljivost. ”Umjesto prazne priče i sijanja mržnje, Usamu Zukorlića, pozivamo da objasni šta je njegova stranka uradila za Brodarevo, Prijepolje, Novi Pazar i Bošnjake?” poručuju iz odbor ate stranke.

”Šta je on kao potpredsjednik Narodne skupštine uradio za Sandžak i Bošnjake? Da li je njegov ministar zadužen za ravnomjeran regionalni razvoj, jedan slovima i brojem projekat realizirao do sad? Da li te je sramota što imaš ministra za ravnomjeran razvoj a sandžačke općine su najnerazvijenije?

Kako imaš obraza da spominješ Osnovnu školu u Brodarevu, kad svi znamo da niko od prosvjetnih radnika nije htio da bude ni kandidat ispred tvoje stranke za direktora, jer je ljude  sramota politike koju zastupaš i načina na koji se ponašaš.

Umjesto da odgovori zašto je oteo imovinu braći i sestrama, zašto su ga napustili svi najbliži saradnici i zašto mu se raspao poslanički klub i stranka, ovaj mali političar i sitni šićardžija, a veliki licemjer Usame Zukorlić, došao je da svađa i dijeli narod po Prijepolju i Brodarevu. E pa neće moći. Što bi naš narod rekao: “sjedi đe si, jer ni za đe si nisi!! “ navodi se u soapštenju odbora BOSS Brodarevo.

Podeli