Sport

Pazarci spremni za KLS

Novi trener košarkaša Novog Pazara Zoran Todorović rekao je danas da veruje da taj klub u predstojećoj sezoni može da se pomeri prema sredini tabele Košarkaške lige Srbije (KLS).

“Svako od nas očekuje i više. Nadam se da ćemo da izbegnemo začelje i prošlosezonsku borbu za opstanak do samog kraja. Novi smo kao ekipa, pa ne mogu ništa da garantujem”, rekao je Todorović.

On je na klupi nasledio Ivicu Vukotića, a od iskusnijih igrača ostali su samo Altin Islamović i Marko Gutalj.

U ekipi su mladi košarkaši Sultan Numanović, Ahmed Jerebičanin, Muhamed Salihović, Jasin Pilica i povratnik Željko Milić.

Nemanja Nikolić vratio se među Pazarce, koje su pojačali još Dedrik Bojd, Lazar Stanković, Stefan Andrejević, Luka Vasić, Ognjen Miculović i Elvis Harvi.

“Krenuli smo sredinom avgusta. Brzo smo sklopili roster, a možda smo negde i pogrešili. Odigrali smo šest utakmica i ostvarili isto toliko pobeda, što je posebno bitno za samopouzdanje. Nadam se da ćemo preneti dobre rezultate i u KLS. Naravno, to može da bude i mač sa dve oštrice”, naveo je Todorović.

“Zadovoljan sam ovom grupom igrača i urađenim poslom u prethodnom periodu. Liga će biti izjednačenija nego ranijih godina. Neki favoriti su se izdvojili i pre početka, ali su ostali tu negde”, dodao je on.

Novi kapiten Novopazaraca je Altin Islamović.

“Mislim da možemo da budemo prijatno iznenađenje u KLS. Svi nas vide u donjem delu tabele, što nam i odgovara. Nećemo imati pritisak. Naravno, daleko smo od najbolje forme, ali iz utakmice u utakmicu trebalo bi da budemo bolji”, ocenio je Islamović.

Pazarci su letos promenili rukovodstvo, a doskorašnji predsednik Suad Numanović ostao je u klubu kao generalni sponzor.

KLS počinje sledećeg vikenda, a Novi Pazar u prvom kolu gostuje užičkoj Slobodi.

M. Minić

Foto: OKK Novi Pazar

Podeli