Društvo

Rasim Ljajić predvodio akciju uređenja Atletskog stadiona u Novom Pazaru

Zajedničkim snagama nekoliko organizacija i ustanova, Atletski stadion u naselju Hadžet u Novom Pazaru danas je doživio zelenu transformaciju, javlja Rtv Novi Pazar.

Inicijativa je obuhvatila sadnju 50 sadnica lovor-višnje, sa ciljem da se stadion pretvori u ljepše i zdravije mjesto za rekreaciju i sport.

Učestvovali su radnici JKP “Čistoća”, brigadiri ORA “Novi Pazar”, forum mladih SDP-a, i Sportski savez Novog Pazara, koji su udružili svoje resurse i radne snage.

Inicijator i aktivni učesnik ove radne akcije, Rasim Ljajić, proveo je dan na terenu sa volonterima i gradjanima, doprinoseći realizaciji projekta.

“Danas smo ovdje posadili 50 zimzelenih sadnica s ciljem da što više oplemenimo ovaj ambijent i učinimo ga prijatnijim mjestom za boravak sportista, posebno onih koji ovdje treniraju,” istakao je Ljajić, najavljujući da će hotel za sportiste biti završen za mjesec dana.

,,Do kraja godine završićemo bazen ispred hotela. Naredne godine planiramo gradnju dodatnih objekata za smještaj sportista, jer je naša ambicija da Novi Pazar intenzivno ulaže u mlađe kategorije.

Polako, ali sigurno, stvaramo uslove za boravak i pripreme sportista ne samo iz Novog Pazara, već i iz drugih gradova, donoseći velike koristi cijeloj regiji.” rekao je Ljajić.

Današnja akcija nije uključivala  samo sadnju drveća;  obuhvatila je i detaljno čišćenje stadiona od otpada koji su ostavili nesavjesni posjetioci.

GG

 

Podeli