DruštvoVesti

Izgradnja vrtića “Naše dete” teče po planu

Radovi na izgradnji vrtića “Naše dete” kod autobuske stanice u Novom Pazaru teku nesmetano i planiranom dinamikom .Ovaj projekat vredan 210 miliona dinara koji je dobio Grad Novi Pazar od strane Ministarstva prosvete kroz zajam Svetske banke, važan je za čitavu zajednicu. Kako je planirano, vrtić će biti pušten u rad u maju mesecu 2024.godine kada će biti i raspisan konkurs za upis dece koja će već u septembru ući u najmoderniju predškolsku ustanovu u regionu.

“Mi smo zaista presrećni što radovi teku bez problema i što radnicima vreme ide na ruku što je dodatni faktor za nesmetanu gradnju”, rekla je za Radio televiziju Novi Pazar direktorka Predškolske ustanove “Mladost”, Sabina Hoćanin.

Ovaj vrtić, prema urađenom projektu, zasigurno će biti jedan od namodernijih u regionu.

Prostor ispred zgrade vrtića je veliki, tako da je, kako najavljuje direktorka ove obrazovne ustanove Sabina Hoćanin, planirana izgradnja igrališta koja će imati različite sadržaje za decu uzrasta koja borave u vrtiću, a planirano je i da se jedan deo prostora ustupi za izgradnju igrališta koje će moći da korista i druga deca iz komšiluka i grada.

“Otvaranjem ovog vrtića otvaraju se i nova radna mesta”, naglasila je direktorka Hoćanin.

Podsetimo, radovi na izgradnji vrtića počeli su ove godine u maju i planirano je da bude završen do maja ove godine. Već u septembru u nove prostorije, moderne i savremene, boraviće novoupisnih 270 mališana, a vratiće se i ona deca koja u ovom periodu gradnje borave u drugim vrtićima.

Biljana Veljović

Podeli