Sport

Adem Ljajić potpisao za Plave

Nakon što je u svečarskom dekoru, uz baklje i vatromet, doživeo ovacije od nekoliko stotina sugrađana u centru grada, Adem Ljajić se večeras u klupskim prostorijama na Gradskom stadionu obavezao na vernost Novom Pazaru.

Dosadašnji ofanzivni vezista turskog superligaša Karagumruka, s kojim je sporazumno raskinuo saradnju inicijalno važeću do sledećeg leta, potpisao je ugovor do kraja sezone sa trenutno 11. klubom Mozzart Bet Superlige.

Od 31-godišnjeg Ljajića se očekuje da slojem patine oplemeni igru Novopazaraca na polovini rivala, gde bi veliku pomoć trebalo da ima od još jednog nedavno pristiglog majstora fudbalske igre – Sejdube Sume.

Ljajića će Pazarci zvanično predstaviti u petak od 20.00, kada će reprezentativac Srbije u 47 navrata i devetostruki strelac u dresu sa državnim grbom odraditi prvi trening s novim klupskim drugovima na istom mestu gde će u Plavi u nedelju odmeriti snage sa Napretkom u sedmom prvenstvenom kolu.

Bivši as Partizana, Fiorentine, Rome, Intera, Torina i Bešiktaša imaće pravo nastupa protiv Kruševljana, ali će utakmicu verovatno početi sa klupe za rezerve.

M. Minić

Podeli