Sport

Mlađi kadeti i mastersi aduti Trnave

Biciklisti Trnave privode sezonu kraju, a medalje na šampionatima Srbije tokom 2023. godine osvajali su mlađi kadeti tog pazarskog kluba Elvir Ljuca, Nihad Muslić i Kadir Pljakić u ekipnoj konkurenciji, kao i trener i takmičar u kategoriji mastersa Bajram Kolašinac.

“Ljuca, Muslić i Pljakić su naučili da voze. Ispekli su zanat. Ljuca je imao i međunarodni nastup u Sloveniji. Uz dodatni rad, imaju šansu da postanu naslednici Admira Kolašinca i Nermina Ćatovića. Verujem da će u narednom periodu biti još dece i da ćemo praviti kvalitetne ekipe”, rekao je Bajram Kolašinac.

Mlađi kadeti Trnave uzeli su timska srebra u hronometarskoj i drumskoj vožnji za Prvenstvo Srbije u Erdeviku, odnosno Beranovcu kod Kraljeva.

Oni su na Divčibarama došli do srebrne medalje u brdskoj vožnji, a na kriterijumu u Valjevu do bronze.

“Zadovoljan sam kako napredujem. Rezultati su dobri. Ekipno smo drugi u Kupu Srbije na drumu, iza Partizana. Potrudićemo se da ih prestignemo”, naveo je Elvir Ljuca.

Dva srebra na državnim prvenstvima dodao je Kolašinac kod mastersa starijih od 60 godina. On je za rivala na Divčibarama i u Valjevu imao jedino biciklistu iz Rume Zorana Novakovića.

“Mlađi kadeti su ekipno drugi u Kupu Srbije na drumu, takođe i u Kupu Srbije u planinskom biciklizmu. Ja sam drugi kod mastersa na drumu, dok je Rešad Ibrahimović u svojoj kategoriji četvrti”, kazao je Kolašinac.

M. Minić

Podeli