DruštvoVesti

Golija u Sarimsakliju

Kulturno-umetničko društvo “Golija” iz Novog Pazara sutra putuje za Sarimsakli gde će učestvovati na prestižnom festivalu folklora. “Deca će na sceni na najbolji i najlepši način kroz igru i pesmu predstaviti svoju zemlju, ali pre svega grad Novi Pazar, grad iz kog dolaze”, kazao je kulturnoumetnički rukovodilac Goran Asović.

“Mi smo na ovom prestižnom festivalu folklora u Srimsakliju učestvovali već nekoliko puta i bili zapaženi tako da smo poziv za učešće dobili i ove godine što nam je izuzetno drago, a i velika nam je čast da ćemo ponovo predstaviti kraj iz kog dolazimo i Grad Novi Pazar”, dodao je Asović. Prema njegovim saznanjima, na festivalu će biti preko 500 učesnika što je još jedan razlog da se igrači potrude da opet budu zapaženi pa i osvoje neku nagradu jer je festival pored revijalnog i takmičarskog karaktera.

“Čar ovakvih putovanja jeste pre svega druženje,upoznavanje drugih kultura,sticanje novih prijateljstava koja urode na kraju i saradnjom.Upoznajemo druga društva širom sveta sa kojima ostanemo u kontaktu tako da kada se ukaže prilika mi budemo njihovi,a oni naši gosti na raznim manifestacijama”, ističe Asović.

Pozvao je ovom prilikom sve ljubitelje igre i pesme koji imaju dara,a želeli bi da stanu u kolo ovog kulturno umetničkog društva,da se jave ponedeljkom i sredom od 20h u OŠ”Meša Selimović” ili OŠ”Bratstvo”

Biljana Veljović

Podeli