DruštvoVesti

Hodžić: Radovi u delu škole privode se kraju, povratak đaka u matičnu školu 20. septembra

Učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastavu pohađaju u dve osnovne škole i na alternativnoj lokaciji u zoni škole, izjavila je za Radio televiziju Novi Pazar direktorka te obrazovne ustanove Vildana Hodžić. Ona očekuje da će od 20. septembra đaci nastavu pohađati u delu škole gde se radovi privode kraju.

Vidljivi rezultati dosadašnjih radova, zgrada Osnovnae škole „Desanka Maksimović“ nekada oronula i stara više od 60 godina, biće, kada se radovi okončaju, moderna i savremena obrazovna ustanova.

“Rekonstrukcija ove škole je istorijski trenutak za sve generacije učenika, nastavnike ove škole, ali i sve stanovnike našeg šehera. Škola je sagrađena pre šest decenija. U novim uslovima postojećeg objekta i izgradnjom nove sportske hale omogućićemo našim učenicima  sticanje znanja u najsavremenijim uslovima, što i zaslužuju. U pitanju je investicija vredna 5 miliona evra. Rekonstrukcija je započeta u decembru prošle godine, za izvođenje radova planiran je vremenski period od godinu i po dana. Trenutno se završava levo krilo škole, u planu je da od 20.09.2023. godine naši đaci započnu nastavu. Kompletnom rekonstrukcijom obuhvaćena je fasada, elektroinstalacija, grejanje, stolarija, mokri čvorovi, stepeništa  i sportska hala. Halu će koristiti učenici naše škole. Uz saglasnost ministarstva prosvete nastavu od 1. septembra organizovali smo na par lokacija. Učenici od prvog do četvrtog razreda izmešteni su u Osnovnu školu “Stefan Nemanja”, “Rifat Burdžović Tršo”, i na alternativnoj lokaciji u zoni škole.

Istakla je da se vodi posebna briga o bezbednosti učenika.

U koordinaciji Ministarstva prosvete i Policijke uprave Novi Pazar zadužena su lica koja prate bezbednost učenika od početka do kraja nastave. Učenici od petog do osmog razreda su izmešteni u Osnovnu školu “Rifat Burdžović Tršo”. Ovom prilikom želim da se zahvalim rukovodstvima dve škole jer su nam izašli u susret i ustupili svoje učionice kako bi mogli nesmetano da držimo nastavu, svom kolektivu i roditeljima učenika naše škole na razumevanju u datoj situaciji.

Majka učenika sa kojom smo razgovarali kaže da je roditeljima najvažnije da im deca budu bezbedna i da će se vratiti u renoviranu i modernu zgradu škole koju pohađaju.

Izvođači radova uveravaju da će posao biti obavljen po svim standardima i propisima, uprkos nepredvidim okolnostima na koje su nailazii tokom izvođenja radova.

Kako su rekli u ovoj obrazovnoj ustanovi, danima su deca učestvovala u interaktivnim radinicama koje su imale za cilj da deca iz OŠ „Desanka Maksimović” lakše premoste prelazak, nove prostorije i lakše se sprijatelje sa novim drugarima.

Podeli