DruštvoVesti

Ekološki festival u Novom Pazaru

Organizacija mladih “Menjamo Novi Pazar” održavaju ekološki festival sa temom aerozagađenja I afirmisanja mladih u ovom gradu. Ekološki festival mladih u Novom Pazaru podržao je Grad Novi Pazar, delegacija EU u Srbiji, ambasada Malezije, Indonezije, Albanije, Ukrajine, misija OEBS-a u Srbiji i brojne organizacije.

Sa otvaranja ekološkog festivala u Novom Pazaru poslata je poruka da je zagađenje vazduha problem ne samo u Novom Pazaru, već je to problem na globalnom nivou. Istaknuto je da je u poslednje dve godine kvalitet vazduha u Novom Pazaru bolji, ali da se zajedničkim radom može još mnogo toga učiniti kako bi se unapredila životna sredinu u ovom gradu. Festival su otvorili minister turizma I omladine Husein memić, ministar za regionalni ravnomerni razvoj, Edin Djerlek,  ministarka za evropske integracije Tanja Miščević , ambasador EU u Srbiji, ambasador Malezije u Srbiji , gradonačelnik Novog Pazara Novog Pazara Nihat Biševac i predstavnici organizacije.

Ekološki festival se ove godine fokusira na aerozagadjenje i afirmisnje mladih u Novom Pazaru.

Održana je i debata  ,, Pitaj ambasadora” gde su mladi, gradjani i pojedinci mogli da postave pitanja ambasadorima o ličnoj karijeri, turizmu, aerozagadjenju u Srbiji i medjusobnoj koordinaciji.

Podeli