DruštvoVesti

Ambasador EU sa delegacijom u poseti Nacionalnom savetu Goranaca

Predsednik Nacionalnog saveta Goranaca u Republici Srbiji, dr Amir Kajkuš, sastao se danas sa ambasadorom Evropske unije u Srbiji Nj. E. g. Emanuele Giaufret, ambasadorom Slovenije u Srbiji Nj. E. g. Damjanom Bergantom, zamenikom ambasadora Francuske Fatihom Akcalom i savetnicom za pitanja demokratizacije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Gordanom Arackić.

Predsednik dr. Amir Kajkuš je izrazio zadovoljstvo povodom prve zvanične posete pomenutih ambasadora najvažnijem predstavničkom telu Goranaca u R. Srbiji.

Tokom sastanka, bilo je reči o nadležnostima NSG, ali i izazovima sa kojima se Savet Goranaca susreće u svom radu.

Dr Kajkuš je upoznao ambasadore sa aktivnostima i planiranim projektima NSG, kao i sa bližim pojedinostima, karakteristikama i kvalitetima goranske zajednice, koja je prisutna svuda u svetu.

Takođe je naglasio da su Goranci, sa osnivanjem Nacionalnog saveta Goranaca, obogatili mapu Evrope i postali deo zajednice evropskih naroda.

Delegaciju NSG, pored predsednika dr Amira Kajkuša, činili su i dr Seljatin Kajkuš i doc dr Semir Vehapi.

Prilika je iskorišćena da se gostima lično uruče pozivnice za predstojeći Festival “Gora fest ’23”, koji se održava 16. septembra od 13,00 h, u Beogradu-Ada Ciganlija, što su gosti rado prihvatili.

Iz Nacionalnog saveta Goranaca su ocenili da je ovo izuzetno bitna poseta, te po prvi put Goranci imaju relevantne i legitimne predstavnike koji nastoje da maksimalno afirmišu i predstave goransku zajednicu, u domaćim i međunarodnim okvirima.

Podeli