DruštvoVesti

Zvanično otvoren atletski tunel u Novom Pazaru

Zvanično je danas u Novom Pazaru na Atletskom stadionu otvoren najmoderniji atletski tunel u regionu. To predstavlja značajan korak napred za naše sportiste. Ovaj impresivan sportski kompleks, čija kvadratura prelazi 1.000 kvadrata, obuhvata sve potrebne sadržaje.

Najimpresivniji deo ovog objekta je staza koja će pružiti idealne uslove za atletičare tokom njihovih priprema. Iza kompletnog projekta, od izrade projektno tehničke dokumentacije preko izgradnje i opremanja stoji Grad Novi Pazar. Ukložena su sredstva u iznosu od 12 miliiona dinara.

Najimpresivniji deo ovog objekta je staza dugačka 70 metara, presvučena vrhunskom EPDM podlogom tartana. Ona će pružiti idealne uslove za atletičare tokom njihovih priprema.

Tunel neće služiti samo kao mesto za trčanje, već će imati i poseban segment za skok u dalj, kao i prostor opremljen specijalnim elementima i rekvizitima, kako bi sportisti mogli imati aekvatne uslove za trenažni proces.

Zvanično otvoren atletski tunel u Novom Pazaru
Zvanično otvoren atletski tunel u Novom Pazaru

 

Značajna ulaganja u sport i mlade

Svečanom otvaranju prisustvovali su visoki zvaničnici direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima, predsednica Sportskog saveza Amela Terzić, selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković, članovi reprezentacije Elzan Bibić i Teodora Simović, predstavnici Sportskog saveza, Ustanove za sport, Atletskog kluba Novi Pazar i brojni ljubitelji sporta.

Da izgradnja i opremanje atletskog tunela predstavlja važan korak ka unapređenju sportske infrastrukture u Srbiji i pružanju optimalnih uslova za pripreme naših sportista, posebno tokom zimskih meseci, potvrdio je i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković. Uputio je posebne čestitke i pohvale za gradonačeknika i grad koji u sport i mlade ulažu značajna sredstva.

Novopazarski sportisti apsolutno zalužuju najbolje uslove, naglasio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Pomoć Atletskog saveza bila je nemerljiva, rekao je on. San o atletskom stadionu, sportskom kompleksu i savremenim uslovima za bavljenje sportom postoji godinama unazad. Biševac je za RTV Novi Pazar kazao  da je o ovom kompleksu u više navrata razgovarao sa Rasimom Ljajićem i da danas prisustvuje ostvarenju jedne velike ideje.

Najmoderniji atletski tunel u regionu prostire se na 1.000 kvadratnih metara. Pored svlačionica sadrži i ostale prateće prostorije. Trenažni proces obvaljaće se na 840 kvadrata. Dužina staze je 70 metara, a postavljena je vrhunskom EPDM podlogom tartan koja sportistima i atletičarima pruža idealne uslove. U tunelu se nalazii segment za skok u dalj, namonirani su specijalni elementi i sportski rekviziti. Sve ovo su vrhunski preduslovi za vrhunske rezultate, ističu sportski radnici i sportisti.

Zvanično otvoren atletski tunel u Novom Pazaru
Zvanično otvoren atletski tunel u Novom Pazaru

Unapređenje sportskog kompleksa na Hadžetu

A da novopazarski atletski stadion doživljava značajne promene u cilju unapređenja sportskog kompleksa potvrđuje i postavljenje nove veštačke trave duž postojeće tartan staze, omogućavajući kombinaciju podloga za trkače i dužu stazu koja je neophodna trkačima na duge i srednje pruge.

Ova modernizacija posebno će koristiti talentovanim atletičarima kluba, a planira se i dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu za bolje uslove treninga. I taj projekat finansirao je Grad Novi Pazar sa 2.867.000.000 dinara.

Zvanično otvoren atletski tunel u Novom Pazaru
Zvanično otvoren atletski tunel u Novom Pazaru

Pored toga, projekat dogradnje sportskog hotela sa devet novih, a ukupno 23 apartmana doprineće napretku sportskog kompleksa, nudeći i prostor za oporavak sportista, koja će biti opremljena specijalizovanim sadržajima za oporavak i rehabilitaciju sportista. Ovaj posao finansiraju Minsitarstvo turizma i omladine i Grad Novi Pazar.

Takođe, Ministartsvo turizma i omladine finansira i izgradnju novog otvorenog bazena na platou hotela što će dodatno obogatiti ponudu.

 

Senada Kalić

Podeli