DruštvoVesti

Sadržaji kakvih nema u čitavoj zemlji! Atletski na Hadžetu bez konkurencije

Atletski stadion u Novom Pazaru, odnosno sporski centar na Hadžetu, redak je takav u zemlji i malo je onih koji se mogu pohvaliti ovakvim sadržajima i uslovima za razvoj sporta. Konstantno se radi na obogaćivanju sadržaja i proširivanju kapaciteta. Tako će ovdašnji atletski stadion dobiti najsavremeniji atletski tunel. Radovi su pri kraju. Planiranom dinamikom obavljaju se i radovi na proširenju hotela koji će obilovati sadržajima za sportiste. Biće izgrađen i Omladinski centar. U sve to, višemilionska sredstva ulaže Ministarstvo turizma i omladine, ulaže i Grad Novi Pazar.

Elzanovi i rezultati svih novopazarskih atletičara doprineli su ekspanziji  ovog sporta koji je značajno dobio na popularnosti.

Sve to je morala da prati i sportska infrastruktura. Tako je 2017. godine, zahvaljući podršci Vlade Republike Srbije i Grada Novog Pazara, Novi Pazar dobio atletski stadion koji ispunjava najveće standarde takmičenja.

Kapacitet ovog stadiona je 2.500 sedećih mesta. Na dogradnji terena i obogaćivanju sadržaja konstantno se radi, pa je tako ovih dana završen i atletski tunel gde će atletičari moći da treniraju i tokom zimskih meseci. Novi Pazar tako staje rame uz rame sa najvećim sportskim centrima i klubovima. Čak i korak ispred.

Ulaganje u sportsku infratsrukturu je ulaganje u mlade Novog Pazara i njegovu budućnost, ističe gradonačelnik Biševac.

U  sklopu stadiona nalazi se i moderno opremljen hotel koji je prevashodno predviđen za boravak sportista. Radi se na njegovoj dogradnji i proširivanju kapaciteta. Ministarstvo turizma i omladine kojim rukovodi ministar Husein Memić značajna sredstva izdvojilo je za ove namene, čak 60 miliona.

Ulaganja će rezultirati novim sadržajima pa će se u kompleksu pored stadiona nalaziti i rehabilitacioni, odnosno centar za oporavak svih sportista, kazao je za RTV Novi Pazar direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Angažovani na ovim poslovima ističu da se sve odvija planiranom dinamikom.

Podsećamo, upravo na ovom atletskom stadionu održano je Balkansko prvenstvo u atletici što je bio najveći ikada organizovan sportski događaj u Novom pazaru, na kojem je učestvovalo više od 650 takmičara iz 16 zemalja. Trend ulaganja u sport, sportski turizam i infrastrukturu biće nastavljen, poručuju nadležni.

 

Senada Kalić

 

Podeli