DruštvoVesti

Prijavljeno 146 kandidata za popisivače, potrebna 23

Za predstojeći popis poljoprivrednih gazdinstava u Novom Pazaru prijavilo se 146 kandidata od kojih će biti angažovana 23. Sedamdeset kandidata u startu je odbijeno zbog neispunjavanja uslova za obavljanje posla popisivača. Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove, naredne nedelje biće obavjeni intervjui.

Republički zavod za statistiku objavio je rang listu prijavljenih kandidata za popisivače poljoprivrednih grazdinstava. Intervjui sa kandidatima koji ispunjavaju uslove biće obavljeni naredne nedelje, a preliminarna lista kandidata koji će biti pozvani na obuku biće obavljena 1. septebra u 16 časova.

Poslednji popis poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji obaveljen je 2012. godine. Prema rečima predsednika Popisne komisije za Novi Pazar, Nihada Hasanovića predstojeći popis poljoprivrede od velikog je značaja iz više razloga.

Popis počinje 1. oktobra i trajaće do 15. Decembra. Podaci će se prikupiti metodom intervjua na terenu, i unositi direktno u elektronski Upitnik na laptopu (metod CAPI). Gazdinstva privrednih društava, zemljoradničkih zadruga i drugih oblika organizovanja sa statusom pravnog lica popisaće se samostalno, unosom podataka u veb-Upitnik. Podsetimo, učešće u Popisu je obavezno, a posebna pažnja, u svim fazama realizacije Popisa, biće posvetićena zaštiti podataka.

 

 

Podeli