Društvo

Bašol u BNV: Kraj mog mandata, ne i veza s Bošnjacima

Nakon sastanka s gradonačelnikom Novog Pazara, Generalni konzul Bašar Bašol je kao dio zaključnih aktivnosti svoje diplomatske misije posjetio Bošnjačko nacionalno vijeće. Sastanak ima i simbolički značaj kao vid pažnje koju je Bašol pružao Bošnjacima u Sandžaku, javlja Rtv Novi Pazar.

,,Moja posjeta Bošnjačkom nacionalnom vijeću  potvrđuje naše trajne veze već i simbolizuje duboko poštovanje koje osjećamo prema Bošnjacima. Zajedno i uspješno smo radili sve ovo vrijeme. Ovo je ključna institucija za saradnju sa Bošnjacima Srbije. Danas su mi uručili Plaketu, to mi mnogo znači,, rekaoje Bašol.

Bošnjačko nacionalno vijeće u Generalnom konzulatu Republike Turske prepoznaje snažnog partnera i prijatelja. Saradnja s Bašarom Bašolom dostigla je izuzetno visok nivo, smatra predsjednica BNV, Misala Pramenković.

,,S gospodinom Bašolom na čelu, Generalni konzulat Republike Turske i Bošnjačko nacionalno vijeće ostvarili su značajnu sarasnju koja će imati dugoročan uticaj na našu zajednicu. Nadomo se da će se takva saradnja nastaviti sa novim konzulom. Konzulat je važna institucija, pokrenuli su i BiH da i oni otvore svoje diplomatsko predstavništvo u Pazaru,, smatra Pramenković.

Tokom svoje diplomatske misije, Bašar Bašol je sarađivao s dva saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Galib Gicić

Podeli