HronikaRegionVesti

Priveden vlasnik plaže koji je muslimanskoj porodici zabranio kupanje

Vlasnik plaže u blizini Utjehe na crnogorskom primorju,  koji je porodici iz Sandžaka zabranio kupanje je priveden – piše Telegraf. O incidentu je obavešteno tužilaštvo.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić kazao je da je vinovnik incidenta na plaži u Baru doveden u prostorije Odeljenja bezbednosti Bar radi izjašnjenja.

Adžić je istakao da je reakcija policije bila brza, dodajući da očekuje adekvatan odgovor tužilaštva.

“Identifikovan vinovnik incidenta i doveden u prostorije OB Bar radi izjašnjena o okolnostima koje su se dogodile u mestu Utjeha”, naveo je Adžić na društvenoj mreži Iks.

Kazao je da su o incidentu obaveštene tužiteljka ODT, u Baru, kao i tužiteljka u VDT, u Podgorici, prenosi CDM.

Plaža Rocky beach u blizini Utjehe u Crnoj Gori postala je epicentar skandala nakon što je vlasnik plaže izbacio porodicu, jer je ćerka nosila hidžab.

Incident, koji je zabeležen na video snimku izazvao je ogorčenje i kritike javnosti. Istovremeno, otvario je pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: “Zato što mrzim muslimane”.

Nakon što je incident isplivao u javnost juče se oglasio i vlasnik plaže. On je kazao da će podneti krivičnu prijavu protiv osobe koja je, kako ističe, montirala i objavila na društenim mrežama video na kome je snimljena rasprava sa porodicom maloletne I. A. Ona se u burkiniju kupala u bazenu na kupalištu Rocky beach u Baru, navodi portal Primorski.

”Na bazenu Rocky beach na Utjehi nije dozvoljeno kupanje u odeći i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta”, kazao je Đurović.

Dodao je da mogu u burki, hidžabu da se kupaju u moru kao što se i kupaju, ali ne i u bazenu.

Kako je dalje objasnio, svestan je da se snimak svađe podelio na nekoliko društvenih mreža, ali tvrdi da je snimak isečen tako da ga predstavi u negativnom svetlu.

Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podneti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isečen, i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 odsto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odeći iz higijenskih razloga”, izjavio je Dragan.

Izvor: Telegraf 

Foto-ilustracija: Shutterstock

Podeli