DruštvoVesti

Grad Novi Pazar pokrenuo postupak javne nabavke za rekonstrukciju Altun – alem džamije

Grad Novi Pazar pokrenuo je postupak javne nabavke za rekonstrukciju Altun – alem džamije.

“Nakon apliciranja za sredstva kod Ministarstva turizma i omladine i potpisanog sporazuma o saradnji između grada Novog Pazara, Ministarstva turizma i omladine i Islamske zajednice u Srbiji, kao i izdatog Rešenja o odobrenju za izvođenje radova, od strane Ministarstva gradjevine, danas smo poslali na objavljivanje konkursnu dokumentaciju za potpunu rekonstrukciju Altun -alem džamije u Novom Pazaru. Ukupna vrednost radova je oko 67. 000. 000 dinara.

Projektat finansiraju Ministarstvo turizma i omladine i grad Novi Pazar. Reč je o objektu od izuzetnog značaja, kako za gradjane Novog Pazara, tako i za turiste koji dolaze i obilaze kulturno – istorijske spomenike”, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Ensar Škrijelj.

Altun – alem dzamija je proglašena spomenikom kulture Rešenjem Zavoda za zaštitu i naučno proučavanje spomenika kulture NRS broj 143/49 od 26.01.1949.godine. Nalazi se u prostorno kulturno-istorijskoj celini Novopazarska trvdjava sa starom čaršijom i kompleksom oko Altun – alem džamije.

 

Podeli