DruštvoVesti

”Građani se pitaju” u Novom Pazaru, prošli svi projekti

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razgovarao je danas sa učesnicima projekta ’’Građani se pitaju’’, predlagačima projekata koji će u značajnoj meri doprineti poboljšanju životnih uslova u Novom Pazaru. Ozelenjavanje u Lučnoj zgradi u centru Novog Pazara, uređenje parkića i prostora oko Dispanzera za decu, pešački prelazi… samo su neki od projekata i predloženih ideja, a pristiglo ih je 13. I svi su dobili zeleno svetlo za realizaciju.

Vildana Nuković Kecap jedna je od građanki koje se pitaju. Predložila je uređenje prostora oko Dečijeg dispanzera u Novom Pazaru. Veruje da će ovu dobru praksu i realizuaciju projekta ”Građani se pitaju” grad nastaviti i u narednim godinama.

Belma Župić projektom je predvidela uređenje pešačkih prelaza u užem gradskom jezgru, ali na kreativan i nesvakidašnji način.

Gradonačelnik Nihat Biševac koji je danas razgovarao sa predlagačima ideja, a u okviru projekta ’’Građani se pitaju’’ kazao je da upravo oni najbolje poznaju potrebe mikro zajednica,odnosno naselja i delova grada iz kojih dolaze.

Ovakvu inicijativu učesnici ovogodišnjeg projekta ” Građani se pitaju” smatraju izuzetno korisnom.

Ukupna vrednost projekta je 16,5 miliona dinara, od čega je Grad izdvojio 10 miliona dinara kroz naplatu poreza na imovinu, a 6,5 miliona dinara kroz Program “Odgovorne lokalne finansije i učešće građana“, koji finansira Vlada Švajcarske, a sporovodi Helvetas Swiss.

 

 

Senada Kalić

Podeli