DruštvoVesti

SDP i SDA u Tutinu ponovo u koaliciji! Ferizović Berović: Danas o važnim pitanjima

Sandžačka demokratska partija i Stranka demokratske akcije u Tutinu ponovo su u koaliciji. Predsednica SO Tutin Fazila Ferizović Berović kazala je nakon današnje sednice lokalnog parlamenta u Tutinu da je odluka odbornika Sandžačke demokratske partije u toj opštini danas bila da ne dospuste da dođe do blokade u radu javnih preduzeća koja bi se odrazila na radnike, njihova primanja i egzistenciju. Na današnjoj sednici SO Tutin usvojen je niz odluka važnih za funkcionisanje te sandžačke opštine. Sednici je orisustvovao 21 odbornik.

Sedamnaesto redovno zasedanje održano je nakon više od pola godine. Na dnevnom redu bilo je 27 tačaka.

Komentarišući rad Skupštine i aktuelnu sitaciju u Tutinu predsednica SO Tutin Fazila Ferizović Berović je podsetila da su SPP i SDA nakon izbora za BNV odlučile da zajednički deluju i da je jedna od tačaka sporazuma većina u svim sandžačkim opštinama.

”Osim jedne sednice koja se održala u decembru gde je nekoliko odbornika SPP-a dala blanko podršku SDA Sandžaka u decemru, do sada dakle sedam meseci nnakon toga oni nisu mogli da se dogovore. Nije uvedena prinudna uprava. , ali smo dovedeni u iskušenje d aponovo javna preduzeća buud blokirana, da radnici ponovo ne primaju plate tako da je naša odluka u ovom trenutku da ne stojimo sa strane već da  iako je malo vremena i nije idelano stanje, uhvatimo zadnji voz i da pokušamo da nagomilane probleme sa svojim stručnim i mladim bar nekako pomognemo da se reše” kazala je ona za RTV Novi Pazar.

Na pitanje  o saradnji sa Grupom građana Bajra Gegića predsednica SO Tutin je odgvorila da je bilo zajedničkih razgovora, da u ovom trenutku neće činiti većinu, ali da će saradnja u narednom periodu biti nastavljena.

” I sa drugom stranom pokušavali smo u nekoliko navrata da napravimo dogovor, pokušavali smo i da napravimo novu većinu ali do toga nije došlo. U ovom trenutku ovakovo rešenje je jedino moguće” rekla je predsednica SO Tutin Fazila Ferizović Berović.

Tokom današnje Skupštine, razrešeni su pojedini članovi opštinskog veća i imenovani novi. Dužnosti je razrešen dosadašnji direkor javno-komunalno-stambenog preduzeća ”Gradac” Erdžan Bahtijarević i na njegovo mesto imenovan Amir Numanović kojeg je kandidovala Sandžačka demokratska partija.

 

Usvojen je program uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, te razmatrani i usvojen izveštaji o radu javih preduzeća i ustanova.

 

Današnjoj sednici prisustvovalo je 17 odbonika SDA Sandžaka i 2 odbornika Sandžačke demokratske partije, jedan odbornik Srpske napredne stranke i odbornik koji od danas istupa kao samostalni odbornik, inače ranije odbornik SDA sa Donje Pešteri.

 

Senada Kalić

Podeli