DruštvoHronikaVesti

Evakuacija iz zgrade Gradske uprave, požar, udes ispred zgrade…

Policijska uprava u Novom Pazaru i Odeljenje za vanredne situacije, izvešće u petak u 10.30 javno-pokaznu vežbu na zgradi Gradske uprave u Novom Pazaru, kao i platou ispred zgrade, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Novog Pazara, Domom zdravlja, javnim preduzećima, dobrovoljnim vatrogasnim društvom Novi Pazar i medijima.

Vežbe pripadnika državnih i javnih institucija će se sastojati iz dva dela – prvi, simulacija gašenja požara na višespratnici, spašavanje i evakuacija ugroženih lica u požarui drugi spašavanje povređenog lica iz havarisanog vozila nakon saobraćajne nezgode.

Cilj vežbe je uvežbavanje postupka međusobne koordinacije organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova  i ostalih subjekata od javnog značaja, kao i upoznavanje građana sa postupkom reagovanja u kriznim situacijama.

Građani će, takođe, moći da vide deo tehnike i opreme kojom raspolaže Vatrogasno-spasilačka jedinica, kao i da prate postupak odvijanja vežbe koja simulira realnu situaciju.

Na štandu Ministarstva unutrašnjih poslova biće dostupan propagandi materijal namenjem za građane u cilju edukacije i upoznavanja sa radom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Organizatori pozivaju građane da dođu u petak, u 10.30 časova ispred Gradske uprave u Novom Pazaru i pogledaju javno – pokaznu  vežbu.

 

 

Podeli