DruštvoVesti

Predstavljeni rezultati projekta „Hu-hu, tragovima sova i drugih divljih vrsta”

U Novom Pazaru predstavljeni su rezultati projekta “Hu-Hu, tragovima sova i drugih divljih vrsta” koji se realizovao na teritorijama Srbije i Crne Gore. Kako je rečeno, jedan od uspešno ispunjenih ciljeva projekta bio je razvoj turizma zasnovanog na prirodnom nasleđu, divljim, biljnim i životinjskim vrstama u prekograničnoj oblasti između Srbije i Crne Gore.

Kako se moglo čuti na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati ostvareni realizacijom ovog projekta, područje na kom se projekat realizovao ima sve potrebne predispozicije da bude dobra destinacija, bogato prirodno bogatstvo, mogućnost ponude autentičnog iskustva kroz lokalnu kuhinju, boravak u kolibama/katunima, lokalne legende koje posetilac može da doživi, ali i bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Projekat je realizovalo više ustanova uz podršku Evropske unije.

Direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka, jedne od ustanova partnera na ovom projektu, Elvir Bogućanin, rekao je da je i ovaj projekat u značajnoj meri potvrdio sa kakvim prirodnim blagom Sandžak raspolaže, i kazao da će zahvaljujući ovom projektu značajno biti unapređena i ponuda ali i povećan broj turista.

Učesnici ovog projekta, rečeno je, nastojaće da partnesrki i u narednom periodu nastave sa realizacijom ovog ali i sličnih prekograničnih projekata.

A.N.

 

Podeli