DruštvoVesti

Radovi u Lugu, na Jaliji i u Ulici Kej skopskih žrtava

U Cetinjskoj ulici u toku su radovi na zameni dotrajalih i starih, vodovodnih cevi. Umesto dosadašnjih metalnih cevi malog profila radnici novopazarskog Vodovoda ovih postavljaju nove profila fi 150.

Ovo će u značajnoj meri uticati i na poboljšanje kvaliteta vodosnabdevanja celog tog naselja u Lugu.

Nakon ovih radova u pomenutoj ulici biće kompletno izgrađena kišna kanalizacija, a ovi radovu obavljaju  se u cilju razdavajanja kišne i fekalne kanalizacije kako bi se omogućila njihova bolja funkcuonalnost.

Radnici i mehanizaciija angažovani su i u novopazarskom  naselju Jalija.

Ovde je u toku postavljanje ivičnjaka i nivelisanje šahti, kao i izgradnja nove javne rasvete. Ranije su postvljene nove vodovodne cevi i fekalni kolektori, odnono kompletna kišna i fekalna kanalizacija.

Sve ovo prethodi asfaltu, a asfalterksi radovi na potezu od Lepe Brene do Carske ćuprije počeće do kraja ovog meseca.

Reč je o izuzetno značajnoj ulici za veliki broj meštana koji žive u tom delu grada, ali prvenstveno za spajanje dva dela grada, brže i bezbednije odvijanje saobrađaja i rasterećenje kod autobuske stanice.

Istovremeno, u Ulici Kej skopskih žrtava, odnosno u jednom od njenih  krakova koji ranije nisu imali uređenu infrstarkurtu radi se na pripremi za asfalt.

Prethodno su meštani tog dela ulice dobili vodu i kanalitaciju, a uskoro će se radovati i asfaltu.

Ovo će prema najavama nadležnih biti intenzivna građevinska sezona.

Podsećamo, prošle nedelje u Ministarstvu privrede potpisan je ugovor za nastavak radova, odnosno druge faze projekta,  u Ulici generala Živkovića  gde će prema najavama, ovih dana i ekipe vodovoda početi radove.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli