ZabavaZanimljivosti

WhatsApp dobija novu opciju za slanje poruka

Nova funkcija za cilj ima da korisnicima olakša razgovore sa osobama sa nepoznatih brojeva telefona.

Popularna aplikacija za razmenu poruka WhatsApp je nedavno objavila novu funkciju koja pojednostavljuje pokretanje razgovora sa nepoznatim korisnicima, tako što će ljudima omogućiti da traže njihov broj telefona direktno u okviru aplikacije.

Kako navodi WABetaInfo, ovaj koristan dodatak za cilj ima da obezbedi lakši i privatniji način da se korisnici uključe u razgovore bez potrebe da sačuvaju nepoznate kontakte u svojim adresarima.

Funkcija je sada dostupna korisnicima koji su ažurirali svoju WhatsApp aplikaciju na najnoviju verziju za Android i iOS platforme.

Pomenuta opcija eliminiše potrebu za korišćenjem eksternih aplikacija ili oficijelnih click-to-chat API-ja i pojednostavljuje proces za korisnike koji su se ranije suočavali sa limitima iniciranja razgovora sa nepoznatim ljudima.

Kako bi se funkcija koristila, potrebno je da pritisnete na “start new chat” taster u listi sa razgovorima i unesete nepoznati broj u polje za pretragu. WhatsApp će prvo pretražiti da li se broj nalazi na vašoj listi ili ne, a ukoliko ga nema pretraživanje će nastaviti van vaše liste kontakata.

Funkcija nije limitirana samo na beta korisnike WhatsAppa, pa je sada široko dostupna svima koji su instalirali najnoviju stabilnu verziju WhatsAppa za iOS i Android.

Podeli