DruštvoVesti

Otvorena “ORA Novi Pazar 2023.”

Omladinska radna akcija Novi Pazar 2023. svečano je otvorena večeras u naselju “Laki i Bane” u novopazarskoj OŠ “Stefan Nemanja”. Ove godine, osim novih uniformi, u crvenoj i teget boji, ORA se i koncepcijski razlikuje u odnosu na predhodne. Otvorena je u Novom Pazaru u prisustvu brigadira omladinaca i veterana i lokalnih zvaničnika. Već sutradan počinju pripreme za odlazak u Ohrid, a tek po povratku biće organizovane akcije uređenja u Novom Pazaru.

Prema rečima idejnog tvorca i komandanta ORA Novi Pazar Kasima Zoranića, ove godine 63 brigadira otputovaće na ORA Ohrid 2023. Svi oni su bili učesnici volonteri angažovani na sortiranju i utovaru humanitarne pomoći za narod u Turskoj i Siriji koji su bili pogodjeni zemljotresom. Takođe, angažovani su i u drugim akcijama koje su sprovodile humanitarme organizacije  i grad. Za vredne volontere to će biti radno i istovremeno nagradno putovanje.

“Naredne godine brigada ORA”Ohrid” sa komandantom Acem Mitušem iz Ohrida na čelu, uzvraća nama radnu akciju i radne aktivnosti na uredjenju grada Novog Pazara. Naša Pazarska brigada posle dolaska sa radne akcije iz Ohrida obaviće tokom leta i jeseni nekoliko radnih akcija na uredjenju gradskih površina Novog Pazara, kao i na čišćenju Pazarske plaže, kao prioritet nad prioritetima”, izjavio je Zoranić za Dnevnik RTVNP.

Nakon svečanog otvaranja omladinci i veterani novopazarskih brigade ORA u novim uniformama i sa akcijskim zastavama prošetali su gradom. Podsetimo, duh akcijaštva i omladinskog aktivizma u najmlađem gradu u Evropi ponovo je oživeo 2019. godine. Tada je, na inicijativu komandanta ORA Kasima Zoranića, organizovana prva obnovljena akcija pod nazivom “ORA Ribarice 2019.”

 

Podeli