DruštvoVesti

ORA Novi Pazar 2023. radno u Ohridu

Omladinska radna akcija Novi Pazar 2023. koncepcijski se razlikuje u odnosu na predhodne. Otvorena je sinoć u naselju ”Laki i Bane” u OŠ ”Stefan Nemanja”, u prisustvu akcijaša omladinaca i veterana, kao i lokalnih zvaničnika. Radne aktivnosti novopazarski brigadiri obavljaće u Ohridu.

Osim novih uniformi, ovogodišnja ORA ima malo drugačiji koncept u odnosu na predhodne godine. Akcijaški duh je ono što se ne menja. Veterani su uspeli da ga prenesu na mlađe generacije. U naselju Laki i Bane akciju je proglasila otvorenom brigadirka Ljiljana Kostić.

Radni deo aktivnosti ove godine novopazarski brigadiri obavljaće pet dana u Ohridu. Biće angažovani na uređivanju obale ohridskog jezera. Za omladince koji su učestvovali u humanitanim akcijama tokom godine, to će biti nagradno putovanje. Među njima je i Emina Retkoceri, koja je od 2019. godine članica brigade ”Rifat Škrijelj Laki”.

Emina je svoj talenat za pevanje otkrila na jednoj od predhodnih akcija u okviru zabavnog dela programa. Kaže da je doživila sve ono što je slušala u pričama svog dede, naučila mnogo toga i stekla trajne prijatelje.

Nakon svečanog otvaranja omladinci i veterani novopazarske brigade ORA u novim uniformama i sa akcijskim zastavama prošetali su gradom.

Podsetimo, duh akcijaštva i omladinskog aktivizma u najmlađem gradu u Evropi ponovo je oživeo 2019. godine. Tada je, na inicijativu komandanta ORA Kasima Zoranića, organizovana prva obnovljena akcija pod nazivom “ORA Ribarice 2019.” Ribariće će, kako se najavljuje i ove godine biti jedna od destinacija za aktivnosti brigadira po povratku iz Ohrida.

Podeli