DruštvoReportažeVesti

Medo uskoro ulazi u Ginisa

Pešterska visoravan poslednjih godina postala je pravi hit među ljubiteljima turizma zbog lepota netaknute prirode, beloglavim supovima koji se mogu videti, beskrajnim prostranstvima zelenih pašnjaka. Uskoro bi ova visoravan mogla da uđe i u Ginisovu knjigu rekorda i to zbog jednog konja koji živi u selu Caričina.

Medo je trenutno najteži konj na svetu. Ima 1350kg a do ulaska u Ginisovu knjigu rekorda nedostaje mu oko 160 kg.

” Siguran sam da ćemo ući u Ginisa jer Medo to zaslužuje. On pripada pasmini Perušon,, francuskog je porekla i kod nas je oko godinu dana. Kada je sam miran je poslušan, međutim kada je neki drugi konj u njegovoj blizini, e onda se situacija menja. Želi da je nadmoćan da pokaže svoju nadmoć” – kaže vlasnik farme Izet Selek i dodaje da je Medo trenuno najteži konj na svetu ali još nije za Ginisa.

“Pojede dnevno oko 30 kilograma ječma i raži, sena takođe. Verujem da će brzo dostići željenu težinu” – ojašnjava Selek.

Na ovoj farmi osim Meda ima još desetak rasnih konja od kojih se ne zna koji je lepši. Uskoro na farmu stižu dreseri iz Španije pa će neki od lepotana sa farme Selek voziti kočije kojima će se voziti turisti koji dolaze u hotel Borove, ali i svi oni koji budu želeli da posete farmu u selu Caričina.

Najveći konj na svetu do sada uginuo je pre dve godine u Americi.

 

Podeli