DruštvoVestiZanimljivosti

Zašto je Suad heroj za mališane u Prijepolju?!

U vrelim letnjim danima, kada ne samo stariji gradjani, već i oni najmladji traže kutak kako bi se rashladili građane Prijepolja zateklo je iznenađenje, kada je preko noći njihov sugradjanin Suad Memović odlučio da napravi svojevrsno kupalište i tako postao heroj mnogim mališanima. On je u najlepšem delu grada Vakufu, zasukao rukave i zagazio duboko u korito reke Mileševke kako bi im napravio oazu za predah.

– On je neumoran i vredan čovek, ovo nije njegova prva akcija, ali svakako za naše najmladje najlepša stvar koja se trenutno dešava u Prijepolju. Prijepolje nema gradski bazen ili kupalište na otvorenom, a on je sa grupom prijatelja pokrenuo akciju gradnje brane gde će se deca rashladjivati – kazao je njegov sugradanin Kemal za agenciju RINA.

Suad Memović heroj prijepoljskih mališana
Suad Memović heroj prijepoljskih mališana

Za Suada gradjani Prijepolja imaju samo reči hvale i brojne njegove akcije pozdravljaju sa „bravo majstore“, učestvujući koliko ko može.

– On je i za gradnju brane uspeo da nadje sponzore pomoću kojih je kupio gradjevinski materijal. Da je postao miljenik dece pokazuje i izgradjen dečiji park „Narodnih heroja“ u centru ove opštine za koji je on bio inicijator, a danas je to omiljeno mesto za okupljanje i igranje. Za njegove ideje imali su sluha i nadležni koji su sve to sproveli u delo – dodao je Kemal, a prenosi RTV Novi Pazar.

 

Podeli