DruštvoVesti

Radovi na izgradnji KBC teku planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji Kliničko bolničkog centra u Novom Pazaru teku planiranom dinamikom i odvijaju se bez ikakvih zastoja. Veći deo odeljenja je upravo zbog radova izmešten u pojedinim zgradama Opšte bolnice u kojima se ne izvode radovi, tako da pacijenti nesmetano obavaljaju preglede i dobijaju zdravstvene usluge kao i pre.

Direktor Opšte bolnice, doktor Meho Mahmutović,  kaže da bi, kako je i najavljeno, Kliničko bolnički centar treblo da bude izgrađen u najavljenom roku, za najdalje do dve ipo godine.

“Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova na izgradnji Kliničko bolničkog centra kao i organizacijom rada u bolnici u ovim uslovima. Kako bi pacijenti mogli da dobiju sve zdravstvene usluge nesmetano, organizovan je premeštaj odeljenja, pa su sva sa Internističkog bloka prebačena u zgradu starog Internog, a tu  je i Odeljenje neurologije”, kazao je Mahmutović.

“Onkologija je trenutno smeštena u Specijalnoj bolnici Novopazarska banja u adaptiranom prostoru gde  se nesmetano sprovode hemoterapije . Odeljenje psihijatrije je u Medicini rada.  Pulmologija je u zgradi Infektivnog odeljenja, a Infektivno odeljenje je na mestu nekadašnje transfuzije. Ovih dana će biti kompletna dijaliza  izmeštena u delu gde je bila Palijativa,tako da pacijenti mogu bez problema obavljaju sve preglede gde treba”, objašnjava direktor Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Meho Mahmutović.

Pored ovih radova, izvode se i radovi na izgradnji zgrade Psihijatrije.

Izgradnjom Kliničko bolničkog centra čitav ovaj region dobija. Za sve preglede, intervencije, koje su se jedino mogle obaviti u drugim, većim zdravstvenim ustanovama, za najdalje dve ipo godine , pacijenti će moći da odrade u našem Kliničko bolničkom centru.

Biljana Veljović

 

Podeli