KulturaVesti

Muzej: Sutra otvaranje izložbe slika Jasmina Ukića

U petak, 14. jula 2023. godine, u 19.30, u Muzeju “Ras” biće otvorena izložba slika Jasmina Ukića “Otisci nostalgije” istraživanje nadrealnog u tradicionalnim “pričama”.
Jasmin Ukić je rođen je 1989. godine u Novom Pazaru. Završio je osnovne studije Slikarstva 2014. godine na UNINP na katedri prof. Mehmeda Slezovića. Magistrirao je 2019. godine na UNINP na katedri prof. Nehata Begirija. Član je NULUS-a. Učesnik je na nekoliko kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. 
Takođe se bavi oslikavanje unikatnih marama pod imenom brenda “Jusstmin”.

Živi i radi u Nemačkoj.

“Mladi umjetnik Jasmin Ukić u njegovom serijalu slikarskih kompozicija ima prije svega cilj da predstavi njegove vizualne preokupacije koji se kreću u domenu dva slikarska pravca – nadrealizmu i magičnom realizmu, te da tematski pokrije elemente koji se vežu za sopstvenu tradiciju i život. U tom kontekstu u svojim kompozicijama naglašava iracionalni, podsvjesni svijet i svijet snova, dok preko magičnog realizama uključuje fantastične elemente u obične i realistične postavke” kazao je o Ukiću likovni kritčar prof.dr  Džemil Bektović.

S.K

 

Podeli