Društvo

Gradski bazen s 4 termina: Ženski, mješoviti, rekreativni i škola plivanja

U subotu, 15. jula,  gradsko kupalište na Rekreativnom centru otvorit će svoja vrata za sve posjetioce, javlja Rtv Novi Pazar.

Nakon odgađanja zbog vremenskih neprilika, kupači će konačno  uživati u osvježavajućim vodama renoviranog kupališta. No, to je samo početak, jer se planirana rekonstrukcija bazena očekuje uz podršku nadležnih ministarstava.

Emir Mehmedović, direktor ustanove za sport, ima planove za budućnost: “Iako smo se suočili s odgodom otvaranja sezone zbog nepredvidivih vremenskih uslova, želimo osigurati svim gostima vrhunski iskustvo. Takođe smo već pripremili projekte za ozbiljnu rekonstrukciju  kako bismo unaprijedili infrastrukturu i pružili još bolje uslove.”

Rekonstrukcija  je dugoročni cilj Ustanove za sport. Mehmedović ističe da su planirane  aktivnosti usmjerene na poboljšanje postojećih sadržaja. Kako bi ostvarili ove planove, Ustanova računa na financijsku podršku nadležnih ministarstava.

U međuvremenu, ulažu napore kako bi osigurali sigurnost i kvalitet za trenutnu sezonu.

Osim osvježenja i zabave, bazen će posjetiocima pružiti raznovrsne termine za uživanje, kao i posebnu podršku za djecu sa smetnjama  i slabijeg finansijskog stanja.

,,Osmislili različite termine kako bismo zadovoljili potrebe svih. Jutarnji termin od 9 do 10 sati rezervisa  je za školu plivanja i usavršavanje tehnika. Mješoviti  od 11 do 14:30 sati otvoren je za sve, dok će od 15 do 17 sati kupalište biti  samo za dame. Nakon toga, od 17 do 19 sati, imat ćemo rekreativni termin za opuštanje i uživanje.”

Cijena ulaznice  iznosit će 200 dinara, a djeca do sedam godina imat će besplatan ulaz uz pratnju odrasle osobe.

Galib Gicić

 

Podeli