Društvo

Turska odabrala talente iz Novog Pazara za prestižno studiranje: Sastanak u ASMATU

Republika Turska, putem programa YTB (Turska agencija za saradnju i koordinaciju), izvršila je selekciju vrhunskih kandidata iz Novog Pazara za upis na prestižne fakultete u Turskoj, javlja RTVNP.

Ovi talentovani studenti će imati privilegiju da se obrazuju u najboljim institucijama u svojim oblastima, pružajući im ne samo teorijsko znanje već i priliku za praktičnu primjenu.

Budući brucoši imali su priliku da se sastanu sa predstavnicima Udruženja studenata Turske ASMAT, gdje su im predočene sve privilegije i beneficije koje će im biti pružene tokom studija.

Jedna od ključnih privilegija ovih stipendija je smještaj u vrhunskim  domovima, koji su opremljeni svim potrebnim sadržajima kako bi studentima omogućili produktivno okruženje za učenje.

Pored smještaja, stipendisti će biti obezbijeđeni sa tri obroka dnevno. Studentima su obezbijeđene avionske karte, finansijska podrška – mjesečna novčana nadoknada.

Kroz ove stipendije, imaće  priliku da steknu kvalitetno obrazovanje, praktično iskustvo i internacionalnu perspektivu, otvarajući vrata karijeri uspjeha i mogućnostima za dalji profesionalni razvoj.

Studenti će imati mogućnost međunarodne razmjene, koja im omogućava da se povežu se sa studentima iz različitih dijelova svijeta. Fakulteti pružaju priliku za praktičnu obuku u najboljim svjetskim kompanijama koje posluju u Turskoj.

 

G!cić

Podeli