DruštvoVesti

Labović: Veliko interesovanje za odmor u Srbiji

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da vlada veliko ineresovanje za odmor u Srbiji kako domaćih tako i inostranih gostiju. Naglasila je da se očekuje rekordan broj turista i u odnosu na rekordnu 2022. godinu. Dodala je da je zahvaljujući subvencionisanom odmoru u Srbiji sezona značajno produžena, kao i boravak turista na destinaciji.

Zbog velikog interesovanja za odmor u Srbiji ovog leta, koje će, kako se očekuje biti novo rekordno, kapaciteti su prilično popunjeni. Direktorka TOS Marija Labović kaže da postoji konstantan trend rasta, kako domaćih tako i stranih gostiju.

“Za pet meseci imamo dalji rast u donosu na rekordnu 2022. Imamo 17 odsto više dolazaka turista, 13 odsto više noćenja, inostrani gosti su se vratili u još većem broju, imamo 33 odsto više noćenja”, navela je Labović.

Naglasila je da više od 50 odsto noćenja su ona koja ostavare domaći turisti, a 47 odsto strani. Direktorka TOS je podsetila da su Srbiji inostrani turisti pomogli da se oporavi nakon korone.

Po pitanju subvencionisanog odmora, Labović je precizirala da je podeljeno oko 50.000 od 100.000 vaučera koliko ih je na raspolaganju građanima Srbije. Za odmor sa vaučerima turisti najčešće biraju banje, ali i Zlatibor, kazala je Labović i dodala da su te iste destinacije izbor i domaćih turista koji za odmor ne koriste vaučere.

Izvor: Tanjug

Podeli