Kultura

Otvaraju se kapije za Glas Zemana na World Music Festu, prijave u toku!

Prijave za takmičenje “Glas Zemana” na “World Music Festu Zeman” su od danas zvanično otvorene, javlja RTV Novi Pazar. Ovo prestižno takmičenje, koje ima za cilj očuvanje i promociju balkanske muzike, bit će održano u sklopu trodnevnog “World Music Festa Zeman” u Novom Pazaru od 1. do 3. augusta 2023. godine.

Takmičenje “Glas Zemana” dugi niz godina okuplja stotine talentovanih izvođača iz cijelog Balkana. Pored prilike da nastupaju na renomiranom festivalu, učesnicima se pruža jedinstvena mogućnost da upoznaju muzičare iz različitih dijelova svijeta i postanu dio internacionalne umjetničke mreže!

Izvođačima je upućen poziv da pošalju video snimak svog nastupa, zajedno s osnovnim informacijama, na adresu glaszemana@gmail.com. Rok za prijave je 12. juli 2023. godine.

Kandidati mogu prijaviti pjesme koje su isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom stilu, uključujući autorska djela. Ukoliko se prijavljuju sa autorskom kompozicijom, djelo treba biti prijavljeno s postojećim aranžmanom.

Stručni žiri, sastavljen od priznatih akademskih muzičara, imaće zadatak odabrati osam najboljih izvođača. Pobjednici će biti nagrađeni i zanimljivim novčanim nagradama: prvo mjesto nosi nagradu u iznosu od 700 €, drugo mjesto 500 €, dok će trećeplasirani biti nagrađeni sa 300 €.

Sve dodatne informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala, kao i na Facebook i Instagram stranicama festivala. Ovo je sjajna prilika za sve talentovane izvođače koji žele istaknuti svoje muzičke vještine pred publikom širom regije i svijeta. Ne propustite priliku da budete dio spektakularnog “World Music Festa Zeman” i takmičenja “Glas Zemana”!

 

Podeli