DruštvoVesti

Vanredna situacija i u Novom Pazaru

Vanredna situacija proglašena je i u Novom Pazaru. Odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Novog Pazara doneo je Štab za vanredne situacije.

Kako su naveli, usled elemenatarne nepogode i oblinih padavina došlo je do izlivanja reka Trnavice i Jošanice. Pojavile su se i površinske vode, plavljenja objekata i okolne infrastrukture. Vanredna situacija se proglašava zbog realne opasnosti od ugrožavanja života, imovine i zdravlja ljudi.

-Vanredna situacija, Vojska postavila pontonski most-

Vojska Republike Srbije postavila je danas u Novom Pazaru pontonski most preko reke Trnavice. Na taj taj način ponovo stanovnike naselja Kleča povezala sa ostatkom grada.

Most između naselja Trnava i Kleča i jedini putni pravac koji meštane Kleča povezuje sa ostatkom Novog Pazara oštećeni su u bujičnim poplavama koje su pre tri dana pogodile taj grad u regiji Sandžak, na jugozapadu Srbije.

Vojska je danas dopremila i namontirala most, a na raniji zahtev upućen Vojsci Republike Srbije iz novopazarskog Štaba za vanredne situacije. Meštani naselja Kleča kažu da je bilo jako teško funkcionisati bez jedinog puta i mosta koji su koristili, a da naselje Kleča broji oko 30 domaćinstava, među njima ima starih i bolesnih.

-Najpogođenija naselja Trnava i Ćeremiđinica-

Bujične poplave koje su nakon obilnih padavina pogodile Novi Pazar najviše posledica i problema izazvale su u naseljima Trnava i Ćeremidžinica. Poplavljena su dvorišta, niži spratovi i pomoćni objekti mnogih domaćinstava.

A. Nićiforović.

 

 

Podeli