HronikaVesti

Blokirana industrijska zona! Izlile se nepoznate materije (FOTO i VIDEO)

Blokirana je totalno industrijska zona u Novom Pazaru od strane policije koja ne dozvoljama ni vozilima ni građanima prilaz zbog, kako nezvanično saznajemo, nepoznatih isparenja i beličastog dima koji se vidi u vazduhu.


Nezvanično RTV Novi Pazar saznaje da je u nekom od pogona došlo do izlivanja određenih materija iz buradi. Kako saznajeno nije reč o zapaljivim materijama, ali udisanje tih isparenja nije preporučljivo.

Na licu nesta su ekipe policije, vatrogasne jedinice, pod punom opremom za delovanje u ovakvim situacijama.


Blokirana je indsutrijska zona, a radi se na utvrđivanju činjenica o ovom akcidentu.

Meštani koji žive u blizini tog mesta evakuisani su iz kuća.

MUP zvanično o dešavanjima u industrijskoj zoni

U saopštenju koje je izdao MUP povodom večerašnjih dešavanja u Novom Pazaru, navodi se da je u industrijskoj zoni u Novom Pazaru usled spajanja sode i hidrogen peroksida došlo je do zadimljavanja magacinskog prostora.

Pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, angažovani su na intervenciji u industrijskoj zoni u Novom Pazaru. U industrijskoj zoni je večeras u jednom građevinskom objektu usled spajanja sode i hidrogen peroksida došlo do zadimljavanja magacinskog prostora, saopštio je MUP, prenosi RTV Novi Pazar.

Nema povređenih, kao ni otvorenog plamena. Usled promene pravca kretanja dima, iz preventivnih razloga, evakuisano je šest osoba iz dve stambene zgrade, koje se nalaze u neposrednoj blizini ovog građevinskog objekta.

U intervenciji učestvuje devet vatrogasaca-spasilaca Vatrogasno-spasilačke jedinice u Novom Pazaru, sa četiri vozila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su sve bezbednosne mere i norme. Vrše odimljavanje objekta i u ovom trenutku nema opasnosti po stanovništvo.

 

Podeli