DruštvoEkonomijaVesti

Proglašeni najbolji preduzetnici u izboru Blica

Najbolji mali preduzetnici u akciji “Junaci mikro biznisa”, koju su sproveli “Blic” i “3Banka”, proglašeni su danas. Uručene su im nagrade u ukupnom iznosu od milion dinara. Obraćajući se pobedncima ministar finansija Siniša Mali je poručio da preduzetnici mogu i nadalje da računaju na pomoć države.

Pobednica ovogodišnje akcije je krojačka radnja Vučićević iz Novog Pazara, koja je nagrađena sa 500.000 dinara. Drugoplasirana je opančarska Zanatska radnja Maca Papučarica iz Kikinde, nagrađena sa 300.000 dinara. Treće mesto i 200.000 dinara pripalo je obućarskoj radnji “Makin Skituljko” iz Pančeva koja se bavi proizvodnjom cipela.

Zahvaljujući na nagradi i glasanju za nju pobednica Mladimirka Vučičević je pozdravila mlade i pozvala ih da rade, jer kako je rekla, najsrećniji je dinar koji se zaradi svojom rukom.

“Poručujem im da otvaraju svoje radnje i firme i tako će uspeti u životu”, rekla je Vučićević.

Ministar finansija Siniša Mali je čestitao dobitnicima i istakao da su oni, kao što kaže i ime akcije, heroji. Heroji su, istakao je, oni koji ne poznaju granice, koji su uvek prvi, vredni i posvećenošću daju primer drugima.

“Vi ste oni koji guraju našu zemlju. Pročitao sam da ste dobili pomoć države u vreme kovida a uloga države i jeste je da bude tu i podrži preduzetnike. Nikada se pre nije desilo da država pomaže privatnom sektoru a upravo je on taj koji vuče ekonomiju napred”, rekao je Mali.

Obećao je preduzetnicima da će država uvek biti uz njih. Dodao je da država pomaže i najstarije i najmlađe sugrađane. Podsetio je na najavljeni paket mera među kojima je pomoć majkama u okviru koje će za 1,1 milion dece u septembru biti isplaćeno po 10.000 dinara.

“Povećaćemo i penzije kao i plate u javnom sektoru a sve to se radi, kako bi se održao nivo ekonomske aktivnosti i kako bi ljudi kao što su preduzetnici imali posla. Sada nam je najvažnije da nam ne stane privreda i da u uslovima globalne ekonomske krize država pomogne građanima da potroše da bi se održala ekonomija, koja uprkos svim izazovima i dalje raste”, rekao je Mali.

Naglasio je da su mere koje država preduzima ekonomske prirode i da im je namera da podrže životni standard građjana Srbije, a da se država sa druge strane ne igra novcem i vodi računa o javnim finansijama.

“Nama je udeo javnog duga u BDP-u oko 51 odsto, nemamo nikakav problem sa novcem. Nastavićemo da vodimo odgovornu politiku, da sprovodimo reforme i rasterećujemo zarade smanjivanjem poreza i doprinosa na njih, kako bi podstakli zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta”, rekao je Mali.

Predsednik Izvršnog odbora “3Banke” Vladimir Vukotić je najavio da će ova banka krajem juna početi da finansira poslove koji traju od šest do 24 meseca.

Izvor: Tanjug

 

Podeli