PolitikaVesti

Smailović (BS): Bošnjaci nam veruju!

Smailović (BS) potvrdio da je Bošnjačsa stranka ostvarila dobar rezultat na ovim parlamentarnim izborima. Poslanik te stranke je za RTV Novi Pazar potvrdio da je Bošnjačka stranka osvojila oko 7 odsto podrške građana Crne Gore, te da je dupliran broj poslaničkih mandata.

”Dakle imamo šest poslaničkih mandata u Skupštini Crne Gore. Ovo je odličan rezultat koji prikazuje da bošnjački narod u Crnoj Gori veruje Bošnjačkoj stranci. Ovolika podrška i rast poverenja su odraz naše politike koju smo od svog osnivanja sprovodili” kazao je Smailović.

Bošnjačka stranka, tri izborna ciklusa
Bošnjačka stranka, tri izborna ciklusa

On je u Dnevniku RTV Novi Pazar kazao da je Bošnjačka stranka sprovodila ispravnu politiku. Ističe da je o svim važnim pitanjima u Crnoj Gori imala jasne stavove.

”I ono što je najvažnije, štitili smo interese bošnjačkognaroda, zalagali se za ervropsku  Crnu Goru. I to su sigurno građani prepoznali. Ovaj rezultat je istorijski rezultat. Šest poslanika u Skupštini Crnoj Gore će predstavljati bošnjački narod u ovom sazivu” kazao je on.

EU primarni cilj

Poslanik Bošnjačke stranke u Parlamentu Crne Gore Amer Smailović rekao je da će ta stranka nastaviti da radi na afirmaciji svih vrednosti za koje se i do sada zalagala.

”Verujem da ćemo u narednom periodu i kroz vršenje izvršne vlasti dostići nivo koji će nas što pre uvesti u EU. To je naš primarni cilj” naglašava Smailović.

On dodaje da su jučerašnji izbori  u Crnoj Gori  prošli u demokratskoj atmosferi. Tome je, dodaje, u značajnoj meri doprinela i Bošnjačka stranka.

Očekivanja su da nakon ovog izbornog procesa, Crna Gora ubrzano krene put EU, te da sama građanska Crna Gora dobije na snazi. Tome će, ističe Smailović, Bošnjačka stranka dati puni doprinos.

Duplirani glasovi u Bijelom Polju

Na pitanje u kojim sredinama, odnosno opštinama je Bošnjačka stranka ostvarila najbolji rezultat, Smailović kaže da najveći skok podrške beleže u Bijelom Polju.

”Tu smo sa 2.800 glasova došli do skoro 5.000 glasova. U Rožajama imamo jednu ozbiljnu, stabilnu podrušku, preko 7.500 glasova. U svim ostalim opštinama smo beležili ozbiljan rast. To je zaista za ponos i pokazatelj koliko nam bošnjački narod veruje” kaže Smailović.

Smailović, mini intervju za RTV Novi Pazar
Smailović, mini intervju za RTV Novi Pazar

BS ključni pregovarač

Na pitanje o formiranju nove vlade i početku pregovora, narodni poslanik Bošnjačke stranke kaže da očekuje da pregovori ubrzo počnu. Naglšava da će ta stranka imati ključnu ulogu.

” Mi smo pokazali svih ovih godina za šta se zalažemo kao partija. Očekujemo da će vrlo brzo krenuti razgovori, kako bismo što pre dođemo do stabilne proerovske vlade, koja će imati svoje trajanje od četiri godine. Dakle očekujemo pun mandat, što će biti sigurno ključno za dalji napredak Crne Gore. Verujem da ćemo se vrlo brzo dogovoriti i da je to interes svih partija koje su dobile podršku od građana da vode ovu zemlju u pravcu jačanja evropske Crne gore, građanske Crne Gore, multikulturalne Crne Gore, Crne Gore koja će voditi računa o svim njenim građanima podjednako, bez razlike, Crne Gore koja će ulagati u one sredine gde žive i pripadnici manjebrojnih naroda, odnosno pripadnici bošnjačkog naroda” poručuje Smailović.

Na konstataciju da je  jučerašnji izborni proces u Crnoj Gori sa puno pažnje praćen u srbijanskom delu Sandžaka, Smailović kaže da je Bošnjačka stranka tokom protekle kampanje imala veliku podršku od sunadnika iz čitavog Sandžaka.

”Imali smo podršku iz svih delova Sandžaka, od naših političkih prijatelja iz Sanđaka i verujem da će nakon ovih izbora i naši odnosi biti na znatno većem nivou” zaključio je Smailović.

Sa poslanikom Bošnjačke stranke Amerom Smailovićem razgovarala je urednica informativnog programa RTV Novi Pazar Senada Kalić.

 

 

Podeli